U Zagrebu je od 6.-9.decembra održan 1. evropski kongres mladih gastroenterologa na kome je prisustvovalo više od 500 lekara iz cele Evrope.

 

Glavni cilj ovog skupa bio je da se unaprede i utvrde nova saznanja iz oblasti gastroenterologije sa željom da se stimuliše i poboljša saradnja i razmena informacija i novih znanja između mladih gastroenterologa iz cele Evrope.

Glavne teme kongresa bile su Novosti iz hepatologije i transplantacije jetre, mikrobiota, funkcionalne bolesti creva, inflamantorne bolesti creva, klinička nutricija, gastroenterološka onkologija i edukacija mladih gastroenterologa.

Naša Kompanija bila je jedan od glavnih sponzora kongresa i podržala je učešće 30 mladih gastroenterologa iz celog regiona (Srbija, Hrvatska, Bosna i Crna Gora). Tokom kongresa održane su dve poster sesije, a na svakoj je proglašen najbolji rad. Dr Dušanka Novosel iz KC Crne Gore, koja je biila naš gost na konferenciji, proglašena je za najbolju I primila je nagradu za usmenu poster prezentaciju poslednjeg dana kongresa.

 

Ipak, vrhunac našeg učašća bio je u petak 7.decembra kada smo imali 30-min satelitski simpozijum posvećen Bulardiju.

 

Naše teme i predavači su bili:

  • “Mesto i uloga Bulardi u očuvanju zdravlja i izlečenju bolesti”

Gianluca Ianiro,

Fondazione Policlinico Universitario Gemelli, Università Cattolica del Sacro Cuore, Rim, Italija

  • “Kako S.boulardii utiče i menja crevnu floru?”

Vladimir Milivojević,

Klinika za gastroenterologiju KLiničkog centra Srbije, Beograd, Srbija

 

Našem satelitskom simpozijumu je prisustvovalo oko 300 slušalaca, kojii su na kraju uzeli učešće u diskusiji i pokazali veliki interes za naš preparat, mehanizam delovanja i kliničke studije koje govore o njegovoj efikasnosti i bezbednosti.

Smatramo da smo samim prisustvom na ovom kongresu, ali i stručnim i sadržajnim predavanjem o preparatu Bulardi, doprineli daljoj promociji i širenju svesti o mestu i ulozi S.boulardii u svim indikacijama u kojima se preporučuje.