Iskustva korisnika
sa probiotikom Bulardi

Danica, 69 godina.

Zovem se Danica, imam 69 godina. Od jula 2014. godine svakodnevno pijem po jednu kapsulu Bulardija. U sklopu svih mojih bolesti, ležala sam u KBC ‘’Dr Dragiša Mišović’’ i kad su mi lekari dijagnostikovali infekciju Clostridium difficile, odmah su mi propisali Bulardi.
Brzo je rešio problem.

Bulardi je odličan, regulisao mi je stolicu, a sada se bolje osećam.

Od tada mi se imunitet popravio i nemam više teške prehlade kao ranijih godina.

I dalje preporučujem svima Bulardi jer je stvarno najbolji probiotik.

Penzioner, 83 godine iz Mladenovca.
Dugo godina bolujem od diabetesne enteropatije. Tretiran sam antibioticima, Erceflorom, probiotikom, Streptoksazolom, Loperamidom i ništa mi nije pomoglo.
Uporno sam imao po nekoliko retkih stolica u toku dana. Doktorka mi je dala Bulardi, i nakon 5-6 dana korišćenja Bulardija, počeo sam da imam 2-3 uredne stolice dnevno.
Penzionerka, 78 godina iz Beograda.
Nakon perforacije creva hitno sam operisana u Urgentnom centru u Beogradu.
Ubrzo posle operacije dobila sam dijareju. Radila sam analizu stolice i pronašli su mi Kandidu i Stafilokoku.
Obzirom da sam uzimala antibiotike, postojala je sumnja da je u pitanju Klostridium infekcija koja može biti vrlo opasna.
Moja ćerka je doktroka i ona mi je kupila Bulardi i rekla da ga uzimam 20 dana po jednu kapsulu svaki dan, a ako mi ne bude bolje da povećam dozu na 2 x 1 kapsulu.
Uzimala sam jednu kapsulu dnevno. Bulardi mi je vrlo brzo pomogao, stolica mi se izregulisala, pa i nije bilo potrebe da povećavam dozu.
Muskarac, 69 god, Niš
Pre 3 godine moj suprug je operisan. Ugradili su mi 3 bajpasa. Operacija je prosla u redu, ali kada su ga kasnije prebacili u Beograd, u bolnicu, dobio je proliv koji je bez prestanka trajao 4 meseca i nisu znali sta da rade. Njegova telesna rezina se spustila na 70 kg, oslabio je skoro 20 kg. Nakon toga, presao je u Nis i lezao je u infektivnoj bolnici. Posle odredjenog perioda, samovoljno je otisao iz bolnice. Ubrzo je dobio i temeraturu.
Njegovi dani su se svodili na to da je gotovo po ceo dan provodio u toaletu. Umesto da lezi i odmara, po ceo dan se mucio sa neprestanim stomacnim problemima. Na sve to, bilo ga je strah da ide na rehibilitaciju, koju su mu lekari savetovali, jer se plasio da ga ne “protera”.
Jednog dana sam kupila casopis u kome sam procitala clanak o predavanju profesora doktora Krstica na temu stomacnih problema / nervoznog stomaka, neredovne stolice, proliva,…. Kontaktiranjem lekara dobila sam preporuku da moj siprug pocne sa preparatom Bulardi 3×2 kapsule, kako bi zaustavio proliv, a zatim da koristi Flobian, 1×1 dnevno. Posle samo par kapsula Bulardi-a, proliv je potpuno stao, a sa Flobianom je smirio svoj stomak i sada da ne cuje zlo, nema vise nikakvog problema.
Muškarac, 18 god
Skoro mesec dana imao sam učestale stolice (5-6/dan) i gubio u telesnoj težini. Koprokultura i kandida u stolici – nalaz negativan. Gastroenterološka dijagnostika, sa posebnim hepatološkim ispitivanjem zbog pozitivne porodične anamneze, isključila je mogućnost organskog oboljenja. Od terapije sam isprobao sve probiotske preparate (Prolife, Probiotik, Liobif…),ali sam i dalje imao proliv. Na preporuku svoje rodjake, doktorke, počeo sam sa primenom Bulardi Probiotik kapsula (2×1) i već trećeg dana imao sam normalnu formiranu stolicu. Nastavio sam sa primenom Bulardi kapsula tokom 15 dana, a kad se potpuno stabilizovalo stanje poceo sam sa primenom Flobian kapsula. Popio sam 2 kutije, sada se osećam odlično, dobio sam „na težini“.
Žena, 29. god., lekar
Pre nekoliko dana imala sam temperaturu 39 stepeni, mučninu, povraćanje i dijareju (4/5 stolica na dan). Mislila sam da nikada neće prestati, a sutradan sam imala jako važan dan i morala sam da budem na poslu. Ujutru kada sam ustala, svi simptomi su i dalje postojali. Popila sam jednu kapsulu preparata Bulardi Probiotik. Nisam imala više ni jednu stolicu tog dana, radila sam (ali sa povišenom temperaturom), uveče sam popila jos jednu kapsulu prepararat Bulardi Probiotik, za svaki slučaj i problem sa dijarejom je rešen..
Muškarac, 70 god.
Operisao sam tumor bešike, posle čega su me uputili na hemioterapiju i zračenje. U toku terapije dobio sam dijareju i odmah sam od lekarke i urologa dobio savet da pijem Bulardi Probiotik u dozi od 2 x 1 kapsula na dan. Stanje se brzo popravilo, a dijareja je potpuno prestala posle 7 dana primene preparata Bulardi Probiotik.
Žena, 78 god.
U poslednjih osam meseci imam dijareju i to 3 do 4 vodene stolice svakodnevno. Sprovedena su sva ispitivanja i isključeno je organsko oboljenje. Nalaz koprokulture je bio uredan, ali je dijareja bila uporna i izgubila sam 15 kg. Od terapije nisam dobila ništa, osim saveta za ishranu i rehidrataciju.  Posle svakog obroka usledila bi dijareja, pa sam na kraju izbegavala i redovnu ishranu. Prestala sam da izlazim iz kuće i da idem kod lekara, da me „stolica ne bi iznenadila“. Kada me je ćerka videla posle dužeg vremena, bila je iznenadjena mojim izgledom  („sama kost i koža, samo oči ostale, psihički izmenjena“). Ubrzo nakon početka primene preparata Bulardi (1×1 kapsula na dan) i Flobian (1×1 kapsula na dan) dijareja je zaustavljena. Nastavila sam započetu terapiju, i ubrzo osetila želju, a i hrabrost, da nešto i pojedem, bez straha da ću odmah nakon obroka imati dijareju.
Sada, 3 meseca od početka primene preparata Flobian i Bulardi, osećam se mnogo bolje, pražnjenje je regulisano, dobila sam 3,5 kg u težini, „vratila mi se boja na lice“, raspoložena sam, redovno šetam i svima pričam o terapiji koja me je spasila.
Muškarac, 67 god.
Lečim se od dijabetesa (juvenilni). Zbog komplikacija osnovne bolesti, amputirana mi je potkolenica i krećem se otežano ili uz pomoc drugih osoba. Skoro sam imao dijareju (dijabetični enterokolitis), nekoliko tečnih stolica u toku dana, a odlazak do toaleta svaki čas predstavljao mi je veliki problem. Od doktorke sam dobio savet da pijem Bulardi kapsule. Popio sam 2 x 1 kapsulu na dan i dijareja je zaustavljena istog dana.
Muškarac, 70 god., penzioner
Posle invazivne dijagnostike i operacije prostate, primao sam antibiotsku terapiju, posle čega mi se javila dijareja, sa primesama krvi i sluzi u stolici. Počeo sam sa primenom preparata Bulardi i to u dozi 2×1 kapsula na dan i pražnjenje se ubrzo regulisalo. Dijareja je zaustavljena i sada u stolici nema primesa krvi i sluzi.
Muškarac, 46 god., dipl inženjer biohemije
Imam IBS i M. Crohn, kao i Thrombophlebitis (zabranjena mi je primena antikoagulantne terapije). Redovno uzimam svoju terapiju za M. Crohn (5 ASA), ali sam sada bio u fazi egzacerbacije, sa izraženim krvavo sluzavim stolicama, praćenim meteorizmom. Od doktorke sam dobio preporuku najpre za Buardil, a kada su se stolice proredile i regulisale, počeo sam sa primenom Flobiana, sve vreme koristeći svoju redovnu terapiju. Sada se osecam mnogo bolje, nema ni meteorizam, a doktorki sam se javio na kontrolu uz komentar „ono deluje”!!!
Žena, 60 god., medicinska sestra
Po dolasku na posao osetila sam bol u želucu, mučninu i slabost. Dobila sam i temperaturu (oko 37), a popodne i 6-7 vodenih stolica. Popila sam tog dana 2 kapsule Bulardija i dijareja je odmah zaustavljena. Sutradan sam se već osećala mnogo bolje, stolica je normalizovana i već drugog dana sam bila spremna za povratak na posao.
Žena, 83 godine
Pre pet meseci sam imala prelom karlice. Posle bolničkog lečenja na IOHB Banjica, otišla sam na rehabilitaciju na Kliniku dr M. Zotović. Zbog novonastale urinarne infekcije (aplikovan mi je kateter), dugo sam lečena antibioticima. Posle mesec dana antibiotske terapije, pojavljuju mi se vodenasti prolivi (7 stolica na dan) i počinjem da koristim Bulardi (2 x 1 kapsulu na dan). Popila sam 3 kutije preparata Bulardi i stolica se regulisala. Po izlasku iz bolnice, dobila sam upalu pluća i opet sam lečena antibioticima, pa su mi se ubrzo javile kašaste stolice (ne proliv). Opet sam počela da koristim Bulardi i stolica mi se potpuno normalizovala. Ubrzo sam se oporavila.
Žena, 76 godina
13.10.2010. godine operisala sam na „Institutu za hirurgiju KCMF” kalkulozu u proširenom duktusu holedokusu i stenozu papile vateri. Od terapije sam primala Longacef 1gram i Garamicin 120 dva puta dnevno u infuziji. Postoperativni tok je tekao uredno, rana  zarasla bez komplikacija ali sam posle pet dana dobila dijareju, oko deset stolica dnevno sa bolnim grčevima u trbuhu. Dijareja koju više nisam mogla da kontrolišem, dovela me je do opšte slabosti, malaksalosti i dehidratacije. U teškom opštem stanju sam ponovo primljena na hirurgiju pod dijagnozom virusnog enterokolitisa. Zbog pogoršanja bolesti posumnjalo se na pseudomembranozni kolitis i prebačena sam na Infektivnu kliniku gde je u stolici potvrđeno prisustvo toksina Clostridiuma difficile. Započeta je terapija amp. Vankomicin 1g. ampula metronidazolona dva puta dnevno i preparata Bulardi Probiotik 2×2 kapsule. Dijareja je prestala, iz bolnice sam otpuštena posle šest dana, ali sam nastavila da uzimam Bulardi Probiotik 2×2 kapsule još mesec dana. Polako sam počela da unosim hranu koju sam uzimala pre operacije ali sam i drugi mesec posle nje i dalje uzimala Bulardi Probiotik 3×1 kapsulu. Treći mesec sam smanjila na 2×1 kapsulu, ali svaku grešku u ishrani koja se ispoljavala grčevima u trbuhu rešavala sam povećanjem broja kapsula Bulardia Probiotik. Trenutno uzimam samo 1×1 kapsulu dnevno i postepeno uvodim hranu koju sam uzimala pre operacije i dobro se osećam. Hvala BULARDI Probiotik!“
Nije više imala nikakvih stomačnih tegoba.
Od tada ne ostajem bez Bulardi Probiotik kapsula u kući.
Žena,Lekar, iz Niša.
Moja ćerka ima dve godine. Zbog bolesti morali smo da joj uključimo u terapiju antibiotike. Iako tih dana je imala pojačanu vitaminsku terapiju, zbog upotrebe antibiotika dobila je dijareju. Zbog dijareje, dala sam joj jednu kapsulu Bulardi Probiotik. Dijareja je prestala već nakon sat vremena, a narednih dana sam joj takođe davala po jednu kapsulu Bulardi Probiotik. Nije više imala nikakvih stomačnih tegoba.
Od tada ne ostajem bez Bulardi Probiotik kapsula u kući.
Muškarac, 48 godina
Sve se desilo pred važan službeni put. Bol u stomaku, nagli pokreti creva, a odmah potom i česte iscrpljujuće stolice. Svaka druga aktivnost bila je prekinuta. Jedino na šta sam mogao da se usresredim bilo je da na vreme stignem do toaleta kada se nagon ponovo javi. I kad sam već bio siguran da ću morati da otkažem planirani sastanak i putovanje koleginica mi je dala dve kapsule Bulardija. Ubrzo potom prestao sam da trčkam u toalet. Osećao sam još neko vreme neprijatnost u stomaku, ali već posle sat, dva situacija se potpuno smirila.
Uveče sam opet uzeo Bulardi kako bih bio potpuno siguran da se problem neće vratiti i ujutro otišao na dugo planirani put. Od tada ga svima preporučujem.
Muškarac, 27 godina
Ironija je što radim u firmi koja distribuira Bulardi. U septembru sam se vraćao sa kongresa na Kopaoniku. Jedan od glavnih preparata koji smo predstavili lekarima bio je upravo Bulardi. Kako je bilo potrebno da se u Beograd vratim ranije, sve materijale, uzorke i sl istovario sam i krenuo nazad. Nisam odmakao ni par kilometara kad je stomak počeo da me muči. Prva pumpa, druga pumpa i tako sve do Beograda. Najgore od svega je što je samnom putovala i koleginica kojoj sam na kraju morao da priznam da imam dijareju. Čim sam stigao kući popio sam dve kapsule Bulardija. Posle nekih pola sata stomak se smirio, tako da sam te noći dobro odspavao. Ujutro sam popio još dve i sve je bilo ok. Od tada u kolima uvek imam jednu kutiju Bulardija … Da me ne iznenadi.
Muškarac, 38 godina
Probudio sam se sa bolovima u stomaku i leđima i hitnom potrebom da otrčim u wc. Zbog obaveza na poslu ipak sam otišao u kancelariju. Na poslu se agonija nastavila. I dalje sam išao u wc vrlo često i osećao sam se baš loše. Ipak, kako nisam od onih ljudi koji vole da piju tablete, šta više ne podnosim ih, mislio sam da će problem sam od sebe proći.
Bio sam užasno bled pa me je koleginica bukvalno naterala da popijem Bulardi.  Razmutila je kapsulu u malo vode pa sam je popio bez problema.
Olakšanje se javilo vrlo brzo, sve sam ređe išao u toalet i uveče, posle popijene druge ture, više nisam imao problema.
Siguran sam da sledeći put neću čekati ovoliko.
Play Video Play Video