BULARDI® Probiotik Junior

Probiotik za decu u kapsuli & kesici

N
Dokazano efikasna doza:
5 milijardi živih ćelija probiotske gljivice Saccharomyces boulardii
N
Cink smanjuje težinu i trajanje dijareje:
i dodatno jača imunitet

*
WGO ( Svetska gastroenterološka organizacija) I ESPGHAN ( Evropsko udruženje pedijatara gastroenterologa, hepatologa I nutricionista) preporučuju Saccharomyces boulardii kao prvi izbor u prevenciji antibiotikom asociranih dijareja i u terapiji dijareja .

*
WHO I UNICEF preporučuju Cink u tretmanu dijareja kod dece. jer efikasno smanjuje težinu i trajanje dijareje i prevenira dehidrataciju.

Dejstvo

Probiotska kvasnica Saccharomyces Boulardii je otkrivena pre oko 100 godina i od tada, je poznata njena uloga u terapiji dijareja, a umeđuvremenu u  brojnim kliničkim istraživanjima saznali smo I  za ostale benefite po zdravlje koje ima ova dobra gljivica.

 

Efikasna doza od 5 milijardi probiotske kulture Saccharomyces boulardii  I cinka u rekordnom roku normalizuje rad creva, ublažava tegobe i skraćuje trajanje dijareje kod dece.

 

SACCHAROMYCES BOULARDIIjedina probiotska kvasnica

  • Kvasnica S.Boulardii je po površini 10 puta veća u odnosu na probiotske bakterijske kulture.

*   Bulardi probiotik junior svojom velikom površinom vezuje za sebe veliki broj bakterija i virusa uzročnika dijareje i eliminiše ih iz organizma.

 

  • S.boulardii kvasnica jedina ima sposobnost da razgradi bakterijske toksine ( Salmonella, Clostridium difficile…)

*Bulardi Probiotik junior luči proteaze koje razgrađuju bakterijske toksine, blokira receptorska mesta za toksine i sprečava njihovo štetno dejstvo na sluzokožu digestivnog trakta . .

 

  • S.Boulardi je gljivica koja je prirodno otporna na dejstvo antibiotika.

*Bulardi Probiotik Junior je jedini probiotski preparat na tržištu koji se može koristiti istovremeno sa antibioticima.

  • Saccharomyces boulardii podstiče sekreciju imuno faktora i IgA antitela u crevima

*Bulardi Probiotik Junior jača imunitet i podiže otpornost digestivnog trakta na infekcije

CINKSMANJUJE TRAJANJE DIJAREJE, SPREČAVA DEHIDRATACIJU I dodatno JAČA IMUNITET

Deca sa dijarejom imaju smanjenu koncentraciju cinka u krvi.

 

Cink dokazano efikasno smanjuje težinu, trajanje i ozbiljnost dečije dijareje.
Suplementacija cinkomu toku dijareje kod dece poboljšava apsorpciju vode i elektrolita i na taj način sprečava mogućnost dehidratacije. Istovremeno, pomaže regeneraciju epitela creva i obnavljanje njegove funkcije.
Cink se može koristiti i preventivno za jačanje imuniteta i odbrambenih sposobnosti, kako od dijareja, tako i od drugih infekcija.
Svetska zdravstvena organizacija i UNICEF su dali zvaničnu preporuku da cink treba da bude sastavni deo tretmana za rešavanje problema dijareje kod dece.

Cink u Bulardi junior je dobijen posebnom lipozomalnom tehnologijom što omogućava da mineral cink ima:

  • Neutralni ukus
  • Bolju podnošljivost
  • Bolju apsorpciju I iskoristljivost

 

 Bulardi junior ne sadrži magnezijum stearat što obezbeđuje povećanu bezbednost za decu.

Za magnezijum stearat se spekuliše da kod pedijatrijske populacije u određenim slučajevima može biti toksičan.
Izostavljanjem ovog sastojka, isključena je bilo kakva mogućnost rizika, i osigurana potpuna bezbednost preparata Bulardi® Probiotik Junior, koji sprečava proliv kod dece.

Bulardi® Probiotik Junior ne sadrži gluten I  bezbedan je za primenu kod dece koja su sklona alergijama. Kapsula Bulardi junior ® je biljnog porekla.

 

  • Bulardi Probiotik Junior je potpuno prirodan preparat koji eliminiše loše bakterije i njihove toksine iz organizma, a istovremeno reguliše kiselost, obnavlja sluzokožu i pojačava lokalni imunitet u crevima.Cink u Bulardi junior skraćuje trajanje dijareje I sprečava dehidrataciju tokom dijareje.

Indikacije

N

Akutne dijareje svih uzroka
Bulardi junior najefikasnije skraćuje trajanje dijareje I normalizuje rad creva.

N
Tokom uzimanja antibiotika
Bulardi junior probiotik najefiksanije štiti od štetnog dejstva antibiotika
N
Dijareje na putovanju
Bulardi junior sprečava pojavu dijareja na putovanju
N
Jačanje imuniteta
Bulardi Probiotik junior jača imunitet i podiže odbrambenu sposobnost digestivnog trakta

1.Akutna dijareja kod dece SAVETI ZA ISHRANU KOD DIJAREJE

Akutni gastroenteritis (  akutna dijareja, AGE ) je smanjena konzistencija stolice (neformirana, kašasta ili vodenasta) sa ili bez povećanja učestalosti pražnjenja ( najmanje 3 stolice u 24h ), sa ili bez povraćanja i povišene telesne temperature.

 

Najčešći prouzrokovači akutne dijareje u dečijem uzrastu su:

VIRUSI- Rotavirus, a u zemljama sa visokom pokrivenošću vakcinom je Norovirus,  BAKTERIJE- Salmonella i Campylobacter najčešće, TOKSINI BAKTERIJA – Salmonella, Clostridium Difficile , ređe PARAZITI- Giardia Lamblia  i veoma često  ANTIBIOTICI

 

Akutna dijareja pogađa decu različitog uzrasta, češće se javlja kod mlađe dece, do 5.godine starosti. Akutna dijareja je  najučestalija tokom leta i rane jeseni, a Rotavirusni gastroenteritisi u zimskim mesecima i u rano proleće.Praktično na našem podneblju dijareja u dece je prisutna tokom cele godine.

Kada bakterija, virus, parazit ili toksin  dospeju u digestivni trakt deteta, oni poremete normalan rad creva, dolazi do ubrzane pasaže hrane kroz digestivni trakt, obilno se izlučuju voda I elektroliti I stolica postaje retka, kašasta ili potpuno tečna, zavisno od stepena infekcije. Učestalim i vodenim stolicama, često I povraćanjem,  bolesno dete gubi vodu i elektrolite -natrijum, hlor, kalijum i bikarbonate ,što predstavlja potencijal za razvoj dehidratacije.

 

Detetu koje ima dijereju, je neophodno dati oralni rehidracioni rastvor za nadoknadu igubjenih elektrolita. Po savremenim preporukama potrebno  mu je obezbediti adekvatnu  ishranu kako se ne bi javili nutritivni pormećaji. DIJETU KOD PROLIVA POGLEDATI  OVDE !!!

 

Korist probiotika u terapiji dijareja je nesumnjiva, I potvrđena nizom kliničkih studija. Probiotici podižu imunitet u crevima , ali i  pomažu u eliminaciji uzroka infekcije.

 

Bulardi® Probiotik Junior ima trenutni efekat i dokazanu sigurnost zbog čega je izbor broj jedan u terapiji dijareja svih uzroka !

 

Bulardi junior u digestivnom traktu vezuje za sebe viruse I bakterije, podstiče njihovu eliminaciju i zaustavlja dijareju. Bulardi junior sprečava dalji rast I nastanjivanje štetnih bakterija u debelom crevu.Cink u Bulardi junior sprečava gubitak tečnosti I elektrolita tokom dijareje I prevenira dehidrataciju.

Bulardi junior jača imunitet creva i podstiče sekreciju antitela koji se bore protiv uzročnika dijareje.

2.Dijareja izazvana upotrebom antibiotika

Pod antibiotskom  dijarejom smatra se svaka dijareja koja nastaje od početka primene antibiotika I može  se javiti 2- 6 nedelja nakon tretmana antibioticima.

Prilikom uzimanja antibiotika nastupa poremećaj ravnoteže crevne flore.Antibiotici , neselektivno, pored patogena što Im je glavna svrha, uištavaju I korisne bakterije koji su normalni stanovnici digestivnog trakta I koji pomažu varenje hrane I podstiču normalan rad creva.

Razvoju proliva doprinosi smanjena fermentacija uglj.hidrata koja povlači vodu u creva..,Pojedini antibiotici direktno ubrzavaju pasažu hrane kroz creva I doprinose razvou proliva.

Proliv izazvan antibiotikom nije vezan za dozu , može se javiti već posle prve doze antibiotika.

 

Rizik za nastanak dijareje udružene sa antibioticima je veći prilikom primene antibiotika širokog spektra (amoksicilin, ampicillin..) I kod dece mlađe od 6 godina.

 

U pedijatrijskoj populaciji primena Saccharomyces boulardii u dozi od 5 milijardi  dnevno uz antibiotsku terapiju, efikasno smanjuje pojavu dijareje za 81%.


Bulardi Probiotik junior je jedini koji može da se koristi istovremeno u kombinaciji sa apsolutno svim antibioticima.

Bulardi junior probiotik ima najviše stepene dokaza za prevenciju antibiotikom izazvanih  dijareja.

Bulardi junior se preporučuje u prevenciji dijareja izazvanih antibioticima uz standardni protokol eradikacije H.Pylori.kao I protokol Clostridium Difficile infekcije.

 

3. Dijareja na putovanjima

Dijareja na putovanjima se javlja usled privremene promene mesta boravka, klimatskih uslova, promene kvaliteta vode za piće I neadekvatne ishrane tokom putovanja. Uzročnici su najčešće virusi, bakterije I paraziti.

Istraživanja su pokazala da je probiotiska kvasnica Saccharomyces boulardi efikasna u sprečavanju dijareje na putovanjima .

 

Bulardi junior  se preporučuje za prevenciju putničkih dijareja kod dece, 5 dana pre polaska na put I za vreme trajanja putovanja.

 

Ako se dijareja ipak javi Bulardi Probiotik Junior će je gotovo trenutno zaustaviti i smanjiti sve neprijatne prateće simptome.

4. Protiv bakterijskih toksina

Kod trovanja hranom dijareju izazivaju obično toksini bakterija, ali to mogu biti i virusi i paraziti.Najčešće se radi o Salmonelli koja se razmnožava u sirovom živinskom mesu i jajima.Pored toga, često je i Stafilokokno trovanje hranom, ali i toksigena E.Coli, Clostridium difficile I druge bakterije I njihovi toksini.Trovanje hranom je češće u letnjim mesecima I usled neadekvatne pripreme I čuvanja hrane na visokim temperaturama.Posebna opasnost su poslastice napravljene od sirovih jaja: torte, kolači, sladoled, kremovi, kao i majonez.

 

Simptomi trovanja hranom bolovi i grčevi u trbuhu, mučnina, povraćanje i proliv koji je najčešće vodeni, ali nekada i sa pojavom sveže krvi.što zahteva posetu pedijatru.

Dete koje povraća, ima dijareju I povišenu temperature najviše zabrinjava zbog opasnosti od dehidratacije.

Neophodno je rehidrirati dete, a potom uključiti neki od probiotskih preparata.

 

Bulardi Probiotik Junior razgrađuje bakterijske toksine, sprečava njihovo vezivanje za receptore i na taj način onemogućava njihovo štetno dejstvo.  Cink u Bulardi junior povećava apsorpciju,,a smanjuje izlučivanje elektrolita, pa samim tim sprečava dehidrataciju, koja često pogađa malu decu koja imaju dijareju.. 

5.ERADIKACIJA HELICOBAKTER PYLORI INFEKCIJE

Za lečenje Helicobacter Pylori infekcije određeni probiotici redukuju neželjene efekte trojne antibiotske terapije I povećavaj stopu eradikacije ( izlečenje ) od H.Pylori.

 

U studijama koje su obuhvatale decu sa Helicobacter infekcijom, značajno veća stopa eradikacije ove bakterije je zabeležena u grupi dece koja su koristila probiotsku kvasnicu Saccharomyces boulardii u odnosu na kontrolnu grupu gde deca nisu koristila nijedan probiotik.

 

Dodatak Bulardi probiotik junior standardnoj trostrukoj antibiotskoj terapiji kod eradikacije H.pylori smanjuje neželjene efekte (mučninu, proliv ) I pospešuje stopu eradikacije ( izlečenja ) Helicobacter pylori..

6.JAČANJE IMUNITETA

Bulardi junior deluje protektivno na ćelije epitela i zida creva.

Regeneriše oštećene ćelije epitela zida creva i tako ubrzava oporavak. Sprečava gubitak celovitosti epitela i ulazak štetnih mikroorganizama u krv.

 Bulardi Probiotik Junior pospešuje razgradnju šećera i na taj način povećava preuzimanje hranljivih materija.

 Bulardi Probiotik Junior pojačava imunitet  I aktivira odbrambeni sistem u crevima i dovodi do porasta antitela koja se bore protiv uzročnika dijareje. 

Bulardi junior sprečava jaku lokalnu zapaljensku reakciju tako što smanjuje stvaranje jedinjenja koja uzrokuju zapaljensku reakciju.

Svi oblici Bulardi® Probiotik-a junior sadrže 5 milijardi probiotske kulture Saccharomyces boulardii i 5mg mikrokapsuliranog Cinka

  • Kapsula,se po potrebi može otvoriti, sadržaj umešati u malu količinu vode ili napitka po izboru i odmah popiti. Buladri Probiotik Junior je bez glutena I alergena tako da je bezbedan za primenu kod dece koja su sklona alergijama.Kapsula je biljnog porekla.
  • Kesica, bez veštačkih boja, aroma i zaslađivačasadržaj rastvoriti u malu količinu vode ili napitka po izboru, promešati i odmah popiti

Razlog

Doziranje

Kod akutne i hronične dijareje

1 kapsula / kesica ujutru i 1 kapsula uveče, (kod dece mlađe od 6 godina 1 kapsula dnevno), za vreme trajanja bolesti

Uz antibiotike

1 kapsula / kesica dnevno tokom terapije antibioticma i 2-4 nedelje nakon završetka terapije

Kod dijareje na putovanju

1 kapsula / kesica 5 dana pre putovanja i sve vreme trajanja putovanja

Kod Helicobacter pylori, uz standardnu terapiju

1 kapsula / kesica dnevno tokom trajanja terapije i 2-4 nedelje nakon završetka terapije

Kod Clostridium difficile, uz standardnu terapiju i za sprečavanje recidiva

2 puta 1 do 2 kapsule / kesice dnevno (kod dece mlađe od 6 godina 1-2 puta 1 kapsula dnevno) u trajanju od 4 nedelje

Kod zapaljenskih bolesti creva

1 kapsula / kesica dnevno u dugom vremenskom periodu

Za jačanje imuniteta i regulaciju crevne flore

1 kapsula / kesica dnevno u dugom vremenskom periodu

 

 

DEČIJI KUTAK- kao blog Kutak za decu I roditelje sa  tekstovima, možda igricama, kvizovima ..

 

Play Video Play Video