Priredite sebi ovog leta nezaboravan odmor u zemlji savršenih plaža, bogate istorije i neobične i primamljive kuhinje!

 

Tunis leto 2024.

Kako se leto približava, Tunis je savršena destinacija za one koji traže sunce, more i pesak. Sa svojom prelepom mediteranskom obalom, drevnim ruševinama i šarmantnim selima, Tunis ima ponešto da ponudi za svakoga.

 

Blagoslovljen sa više od 1000 km prelepe obale, bogatom kulturom i još bogatijom kuhinjom, Tunis je zaista jedna uzbudljiva destinacija za ovo leto. Najavljuju još jedno vrelo leto a ima li boljeg načina da ga „preživite“ nego da uživate u tirkiznim vodama Mediterana? Plaže oko Tunisa su pogodne za sportove na vodi. Daske za veslanje i kajake možete iznajmiti na svakom ćošku. Ako ima dovoljno povetarca, u ponudi su i časovi jedrenja na dasci i jedrenja po pristupačnim cenama. Ili krenite u veću avanturu do obližnjeg italijanskog ostrva Pantelerija.

 

Koje su najatraktivnije destinacije u Tunisu?

Poznat kao „tuniski Sent Trope“, Hamamet je popularno letovalište koje se nalazi na severoistočnoj obali Tunisa. Hamamet ima prelepe plaže, kristalno čisto more i izuzetno živ noćni život. Takođe je odlična lokacija za istraživanje drugih atrakcija, kao što su Medina u Hamametu i drevne ruševine punskog grada Kerkuane. Dakle, već Hamamet nudi kompletan ugođaj – od avanture, do mirnog uživanja i istraživanja bogate kulture ove zemlje!

 

Idemo dalje.

 

Smešteno na jugoistočnoj obali, Djerba je ostrvo poznato po svojim dugačkim peščanim plažama, palmama i tradicionalnoj arhitekturi. To je odlična destinacija za porodice jer ima mnogo vodenih parkova, odmarališta, kao i farmu krokodila! Djerba je takođe dom jedinstvene jevrejske zajednice i istorijskih mesta kao što je sinagoga Griba.

 

Sus je grad koji se nalazi južno od Hamameta, a koji se može pohvaliti jednom od najvećih medina (pustinjska oaza) u Tunisu. Njegove užurbane ulice pune su prodavaca koji prodaju suvenire, začine i tekstil. Sus takođe ima prelepu marinu, plaže i obližnje atrakcije kao što je Ribat, mala tvrđava koja je služila za putnike namernike ali, kasnije je postala dom sufijskog bratstva.

 

Tabarka i glavni grad Tunis

Tabarka je primorski grad na severozapadnoj obali Tunisa, blizu granice sa Alžirom. Ima zadivljujući prirodni pejzaž, uključujući šumoviti planinski lanac i netaknutu peščanu plažu. Tabarka je takođe dom Tabarka džez festivala, koji se održava svake godine u julu, pa planirajte i niz sjajnih koncerata nakon celodnevnog lenčarenja na plaži, sjajnih restorana i šetnje.

 

Glavni grad Tunis ima zavidnu istoriju i kulturu, a svojom prelepom arhitekturom, muzejima i drevnim ruševinama osvaja već na prvi pogled. Takođe je odlična polazna tačka za istraživanje drugih obližnjih destinacija, kao što su drevni grad Kartagina i živopisno selo Sidi Bou Said.

 

Ovo su samo neke od mnogih letnjih destinacija u Tunisu. Ako želite sunčani odmor proveden u rashlađivanju u vodama Mediterana, uživajte u opojnim, hedonističkim danima na plažama, praćenim laganim večerama i obilaskom barova i terasa pored plaže, kao i plesom do zore u klubovima na obali Gamarta!

 

Tunis leto 2024.: Nezaboravni ukusi Tunisa

Putovanje u Tunis zaista ne bi bilo potpuno bez ukusa raskošne fuzije hrane koju ova zemlja nudi! Ukoliko ogladnite, obavezno povedite društvo. Jedan kuvar prepoznatljivi stil kuvanja u Tunisu opisuje kao velikodušan jer – ne možete napraviti kus-kus za jednog. To je za pet, šest ili deset ljudi!

 

Lokalna kuhinja je raznolika mešavina ukusa koji predstavljaju prošlost zemlje i lokacije u Africi. Dok se kuhinja razlikuje po regionima, hrana obično kombinuje francuske i afričke ukuse sa mnoštvom začina. Tuniška jela, koja se zasnivaju na osnovnoj namirnici u zemlji, kus-kusu, često sadrže sveže morske plodove ili izdašnu jagnjetinu u zavisnosti od lokalne dostupnosti. Pored toga, turisti koji su pravi gurmani mogu da uživaju i u svim vrstama internacionalne kuhinje u većim gradovima zemlje.

 

Tunis leto 2024.: Kako osigurati sjajan odmor u Tunisu?

S obzirom da ste zaista daleko od kuće i da je podneblje u Tunisu sasvim drugačije od onog na koje ste navikli, kao i da ćete sasvim sigurno probati pregršt novih jela i začina, kupati se u moru i boraviti na suncu – preporuka stručnjaka je jasna! Uvrstite probiotik svakodnevno, nedelju dana pred polazak, kako biste stomak pripremili na sve što ga čeka. Ovo se odnosi na celu porodicu.

 

Probiotik se preporučuje kako bi se jedna veoma česta i neprijatna pojava sprečila. Putnička dijareja je neželjeni ali, veoma česti saputnik i najviše pogađa muškarce i žene između 20 i 40 godina, što ne znači da zaobilazi i one starije ali, i one mlađe, uključujući i mališane. Dodatno pogoršava situaciju činjenica da se prenosi sa osobe na osobu, tako da se pobrinite da svi vaši saputnici budu zaštićeni. A to se najbolje postiže preventivnim uzimanjem probiotika, kao i tokom čitavog boravka.

 

Ipak, imajte u vidu da nije svaki probiotik pouzdana zaštita.

 

Siguran probiotik za letovanje

Saccharomyces boulardii je probiotska gljivica koja ima najviši nivo dokaza u prevenciji, ali i tretmanu putničke dijareje.  Ova gljivica elementarni je sastojak Bulardi® probiotika koji je zbog toga idealna zaštita za celu porodicu od putničke dijareje. Samo jedna ćelija Bulardi® Probiotika ima 10 puta veću površinu nego probiotske bakterije. Tako za sebe vezuje veći broj patogena i ubrzava njihovu eliminaciju iz organizma!

 

Od porodice Bulardi®, dostupni su vam Bulardi® 500 koji doprinosi poboljšanju imunog odgovora u borbi protiv virusa, bakterija i njihovih toksina, kao i Bulardi® Junior za vaše mališane sa cinkom koji smanjuje težinu i trajanje dijareje, i dodatno jača imunitet – kako biste se zaista opustili na svom odmoru, bez bojazni od neželjenih saputnika u vidu putničke dijareje. Zaštitite svoj stomak, kao i stomak svojih najmilijih i uživajte u čarima i ukusima Tunisa, bez bojazni od putničke dijareje!

 

Bulardi® 500 i Bulardi® Junior možete kupiti iz udobnosti vašeg doma putem online kupovine, kao i u svakoj bolje snabdevenoj apoteci. Pripremite svoj stomak za putovanje i opustite se na svom zasluženom letovanju, a Bulardi® će se pobrinuti da to zaista tako i bude!

 

Play Video Play Video