Dana 03.03.2017. u 15h u hotelu Metropol-Palace u Beogradu, je održan 36. Stručni sastanak Udruženja privatnih apotekara SPAS.

Skupu je prisustvovalo preko 350 gostiju iz svih oblasti farmaceutske delatnosti.
U okviru skupa održano je stručno predavanje ‚‚Ima li mesta probioticima u funkcionalnim oboljenjima gastrointestinalnog trakta” ,  Prof. Dr Njegica Jojić uz podršku Abela Pharm kompanije.

I ovaj put je AbelaPharm bila glavni pokrovitelj stručnog skupa i prisustvovala je sa štandom i stručnim simpozijumom ‘’PropoMucil- održite disajne puteve zdravim’’ dr Dejan Žujović. Dr Žujović je ovom prilikom prezentovao rezultate studije kod pacijenata sa HOBP-om, astmom, hroničnim i akutnim bronhitisima sa PropoMucil-om u odnosu na placebo kontrolnu grupu.  Ovim je još jednom potvrđena i dokazana efikasnost PropoMucila u izbacivanju sekreta iz disajnih puteva, kao i antimikrobna efikasnost kod 100 pacijenata.

Kao zaključak, dr Dejan Žujović je istakao da “kombinacija propolisa i N-acetilcisteina u PropoMucilu® predstavlja dobar izbor u smanjenju simptoma kod HOBP, astmatičara i pacijenata sa opstruktivnim bolestima pluća, kao i da značajno popravlja kvalitet života.“