Kako odabrati plažu na najvećem mediteranskom ostrvu i kako osigurati odmor iz snova?

Za prelepu Siciliju postoji legenda koja kaže da je sam Bog, zadovoljan onim što je napravio dok je stvarao svet, šesti dan spustio poljubac i to tačno na mestu gde je danas Sicilija. Ukoliko ste ove godine odlučili da posetite mesto njegovog poljupca, biće vam sve jasno!

 

Sicilija je najveće mediteransko ostrvo, a mnogi kažu i najlepše! Pored obale iz snova i tirkizno plavog mora, Sicilija se ponosi i svojom bogatom istorijom i kulturom, gastronomskom tradicijom, sjajnim vinima, živopisnim selima i neverovatnom prirodom!

 

Sicilija leto 2024.: Upoznajte Siciliju kroz njene plaže

Sicilija je udobno smeštena na samom vrhu italijanske „čizme“. Njena obala je dugačka čak 1000 kilometara, pa samim tim možete birati plažu baš po svom ukusu. Bilo da volite peščane, šljunkovite, oblutke ili ravne stene, divlje ili urbane plaže – Sicilija će vam ispuniti želju.

 

Pored plaža, možete birati i more na ovom ostrvu! Naime, Sicilija se ljubi sa čak tri mora – Jonskim, Sredozemnim i Tirenskim. Zato hajde da pročešljamo ovu lepoticu i probamo da napravimo listu od pet top plaža!

 

Plaža Zingaro

Cala Tonera, plaža u rezervatu prirode Zingaro, najbliže je raju od svega što postoji na ovoj planeti. Obala je bela i peščana i ulazi u tirkizno plavo more, iz kojeg puca pogled na pučinu, nebo i galebove. Ipak, ovu plažu preporučujemo za avanturiste jer, od parkinga do plaže ima čak sat vremena hoda po netaknutoj prirodi, što je užitak sam po sebi. Pored toga, kako se teže dolazi do nje, ovde nikada nećete naići na gužvu.

 

Sicilija leto 2024.: Isola Bella

Taormina je lep ribarski grad koji se nalazi na padini uz more. U njegovom podnožju čeka vas pravi biser prirode – fenomen pod nazivom Izola Bela. U pitanju je sićušno ostrvo samo nekoliko koraka udaljeno od obale, a sa kopnom je spojeno trakom peska koju plima nekada obriše. Plaža je kamena, voda kristalno bistra,plavkasto zelenkaste boje i izuzetno prijatne temperature.

 

Calamosche

Ovo je zaista pravo mesto za ljubitelje prirode! Ukoliko ne volite baš zvuke iz bučnih kafića i odmarališta, već volite zvuk talasa i galebova – ova plaža je idealno mesto za vas. Veliki broj malenih laguna i peščanih plaža upotpunjuje doživljaj neverovatne flore i faune koje krase ovaj deo Sicilije. Sasvim je verovatno da vam hlad dok se sunčate napravi jedan paun svojim raskošnim repom. Nemojte se iznenaditi.

 

San Vito Lo Capo

Ova dugačka plaža sa belim peskom deli prirodni prostor kristalno čiste vode i veličanstvenih planina. Upravo zbog tog kontrasta, obala je prepuna predivnih litica, pećina i uvala. Na samoj obali nalaze se raskošne vile a ova plaža je poznata i po svom julskom muzičkom festivalu.

 

Mondello Lido

Devet kilometara od Palerma nalazi se ova plaža, dugačka dva kilometra, široka i prekrivena sitnim belim peskom. Šetnja uz obalu je jedinstveno iskustvo a poseta plaži je idealna prilika da isprobate i čuvene morske specijalitete – dagnje, hobotnice, škampe i ostale delicije iz dubine mora.

 

Sicilija leto 2024.: Izazov na vašem letovanju

Poseta Siciliji je iskustvo koje se pamti za ceo život i ko god je posetio ovo najveće mediteransko ostrvo, uvek mu se sa ljubavlju vraćao. Kako biste i vi svoj boravak na Siciliji pamtili kao čarobno iskustvo, preporučujemo da dobro organizujete svoje putovanje i mislite na svaku sitnicu. Jedna od stvari koja može pokvariti odmor je svakako putnička dijareja, neželjeni saputnik.

 

Kako sprečiti putničku dijareju?

Ovoj neprijatnoj pojavi ne odoleva niko, a najviše napada podjednako muškarce i žene između 20 i 40 godina. Doduše, ni stariji a ni mlađi, pa i najmlađi nisu imuni na izuzetno neprijatnu pojavu putničke dijareje. Ona se obično dešava usled promene sredine, zbog vode ili hrane. Ono što je čini još neprijatnijom je činjenica da se lako prenosi sa osobe na osobu, tako da niko u grupi nije siguran.

 

Ipak, i putničku dijareju možete nadmudriti, jer ona „zazire“ od dobrih bakterija u probiotiku. Pripremite svoj stomak za odmor i povećajte mu otpornost kako biste uživali u svakom trenutku i zalogaju na Siciliji. Nedelju dan pred put, počnite da pijete probiotik i nastavite tokom čitavog boravka. Ipak, imajte na umu da nije svaki probiotik isti.

 

Bulardi® Probiotik: Vaš pouzdan partner protiv putničkog proliva

Stručnjaci se slažu da je Saccharomyces Boulardii najmoćnija probiotska gljivica koja pruža najjaču zaštitu vašeg stomaka i crevne flore. Samo jedna ćelija Bulardi® Probiotika ima 10 puta veću površinu nego probiotske bakterije. Tako za sebe vezuje veći broj patogena i ubrzava njihovu eliminaciju iz organizma! U ponudi, kako online iz udobnosti vašeg doma, tako i u bolje snabdevenim apotekama, naći ćete Bulardi® 500 za odrasle, kao i Bulardi® Junior specijalno kreiran za osetljv dečji stomak. Svaki Bulardi®  obezbeđuje sjajnu zaštitu od putničke dijareje, pogotovo ukoliko ga uključite u svoju rutinu i pre polaska na put. Pored zaštite stomaka, on pruža i podršku vašem imunom sistemu, što je veoma važno kada menjate sredinu u kojoj boravite.

 

Bulardi®  možete nabaviti u svim bolje snabdevenim apotekama, kao i online. pripremite se na vreme za uživanje u sicilijanskim plažama, bez bojazni od neželjenog saputnika u vidu putničke dijareje!

Play Video Play Video