Najčešća pitanja
za probiotike

Da li se Bulardi može upotrebljavati istovremeno sa antibioticima?

Jedan od ključnih prednosti probiotika Bulardi® Probiotik je što u svom sastavu ne sadrži bakteriju, već probiotski kvasac Saccharomyces boulardii. Zahvaljujući ovoj činjenici, antibiotici ne mogu oslabiti njegovo dejstvo, pa se može koristi istovremeno sa svim antibioticima.

Bulardi® Probiotik štiti crevnu floru tokom terapije antibioticima i sprečava mogućnost pojave antibiotskog proliva.

Do pojave dijareje izazvane antibioticima dolazi zbog toga što antibiotici pored toga što uništavaju loše bakterije mogu uništiti i dobre bakterije. Ukoliko se poremeti prirodna ravnoteža u crevnom traktu i štetne bakterije nadvladaju, dolazi do pojave čestih, vodenastih pražnjenja creva.

 

 

Na koji način Bulardi Probiotik sprečava dijareju?

Bulardi® Probiotik ima jako antimikrobno dejstvo – vezuje patogene mikroorganizme (bakterije, viruse, parazite) pospešuje njihovu eliminaciju iz organizma i na taj način stvara optimalne uslove za obnavljanje crevne mikroflore; (deluje na širok spektar uzročnika – bakterije, virusi, paraziti, i eliminiše ih iz organizma), zatim antitoksično dejstvo (dezintegriše toksine uzročnika i eliminiše ih, sprečavajući da se vezuju za receptore), antiinflamatorno (smanjuje upalu) , deluje zaštitno na zid creva i pomaže da se regeneriše oštećen crevni epitel.

 

 

Da li Bulardi mogu upotrebljavati deca?

Bulardi® Probiotik je potpuno bezbedan pa ga mogu upotrebljavati deca već od drugog meseca života.
Posebno se preporučuje upotreba preparata Bulardi® Probiotik Junior jer je jedini probiotik na tržištu koji mogu koristiti deca već od dva meseca starosti, a da u sebi sadrži i probiotik i cink. Ova kombinacija ne samo da rešava problem dijareje, već se može koristiti i preventivno, za jačanje lokalnog imuniteta.
Dokazano efikasna doza od 5 milijardi kulture Saccharomyces boulardii u rekordnom roku normalizuje rad creva, ublažava tegobe i skraćuje trajanje dijareje, a cink smanjuje težinu i trajanje dijareje i dodatno jača imunitet. Bulardi® Probiotik Junior se posebno preporučuje deci koja borave u kolektivima (jaslice, vrtići, škole) jer sprečava mogućnost nastanka kako dijareje, tako i drugih infekcija.

 

 

Da li je preparat Bulardi Probiotik bezbedan za upotrebu?

Bulardi® Probiotik je potpuno bezbedan za upotrebu. Koristi se preko 80 godina kao rešenje za sve tipove dijareja (proliva). Zbog brojnih kliničkih studija i iskustava pacijenata koja potvrđuju njegovu efikasnost i bezbednost, Evropsko društvo pedijatara gastroenterologa, hepatologa i nutricionista (ESPHAGAN) preporučuje S. Bulardi kao prvi izbor u terapiji i prevenciji dijareja.

Za magnezijum stearat se spekuliše da kod pedijatrijske populacije u određenim slučajevima može biti toksičan. Izostavljanjem ovog sastojka, isključena je bilo kakva mogućnost rizika, i osigurana potpuna bezbednost preparata Bulardi® Probiotik Junior.

Da li je uz pomoć Bulardija moguće sprečiti pojavu dijareje na putovanjima i na koji način?

Moguće je ako 5 dana pre puta uzimate Bulardi® Probiotik i nastavite da ga uzimate dok ste na putu.

 

 

Koliko dugo mogu uzimati Bulardi?

Bulardi nema nikakva neželjena dejstva tako da možete neograničeno dugo da ga uzimate.

 

 

Da li moram uzimati Bulardi sa hranom?

Bulardi možete uzimati pre, posle i u toku obroka bez razlike.

 

Imam problema sa gutanjem kapsula, mogu li isprazniti sadržaj kapsule Bulardi i uzeti ga uz hranu ili sok?

Naravno, otvorite kapsulu, sadržaj rastvorite i popijte ili izmešajte sa hranom.

Kako dozirati Bulardi Probiotik?

U slučaju dijareje:                         1 kapsula ujutru i 1 kapsula uveče
Uz antibiotike:                               1 kapsula dnevno
Pre putovanja:                               1 kapsula dnevno, pet dana
Na putovanju:                                1 kapsula dnevno
Deca do 12 godina:                        1 kapsula dnevno

 

Šta od hrane i pića smemo davati detetu koje ima proliv?

Ključ za lečenje dijareje je da vaše dete nadoknađuje tečnost. Majčino mleko, formula, ili oralni rastvori su najbolja rešenja za to. Takođe, lako svarljive namirnice će vam pomoći da stomak Vašeg deteta bude srećan. Preporuka je da se ovih nekoliko dana izbegava kravlje mleko, jer može pogoršati stanje i izazvati još jači proliv.

 

Kada treba koristiti Bulardi® Junior?

Bulardi® Probiotik Junior je dokazano efikasan u rešavanju brojnih crevnih problema, ali se najčešće koristi kod:

  • Dijareje
  • Putničkog proliva
  • Proliva izazvanog antibioticima
  • Preventivno da bi se ojačao imunitet naročito dece koja borave u kolektivima

 

 

Kako treba uzimati Bulardi® Probiotik Junior?

Bulardi® Probiotik Junior se proizvodi u kapsulama. Za manju decu roditelji prah iz kapsule mogu pomešati sa vodom, mlekom, sokom ili mekom hranom (kao što su jabuke). Preporuka je da se uzima 1 kapsula dnevno.

 

 

Koliko dugo deca mogu koristiti Bulardi® Probiotik Junior?

Bulardi® Probiotik Junior se može uzimati svaki dan, ali se najčešće uzima kada tegobe počnu, pa sve dok se ne zaustave. Preporučuje se da detetu date Bulardi® za decu istog dana kada i prvi antibiotik i da prestanete onog trenutka kada je terapija antbioticima završena. Za one koji žele da zaštite decu od putničke dijareje, preporučuje se uzimanje probiotika Bulardi® za decu 5 dana pre nego što počne putovanje i tokom putovanja.

Preventivna upotreba probiotika Bulardi za decu se preporučuje naročito deci koja borave u kolektivima da bi se ojačao imunitet I sprečila mogućnost nastanka kako dijareje, tako i drugih infekcija.

 

 

Da li probiotik Bulardi® Probiotik Junior treba čuvati u frižideru?

Bulardi® Probiotik Junior se proizvodi posebnim procesom liofilizacije pa se ne mora čuvati u frižideru, što ga čini idealnim za putovanja.

Play Video Play Video