Mnogo je probiotika! Samo je 1 BULARDI®

Mnogo je probiotika SAMO JE JEDAN BULARDI

Preporuka stručnjaka:

Saccharomyces boulardii – prvih sto godina!

Saccharomyces boulardii – prvih sto godina!

Saccharomyces Boulardii - važna probiotska gljivica! U našem digestivnom sistemu, od usta do završnog dela creva živi najviše bakterija, nešto malo virusa i samo jedna gljivica.   Ilja Mečnikov, čuveni ruski mikrobiolog, koji je 1908.godine dobio Nobelovu nagradu...

KOLIKO SU PROBIOTICI ZAISTA EFIKASNI?

KOLIKO SU PROBIOTICI ZAISTA EFIKASNI?

Šta su probiotici?   U XXI veku gotovo svakodnevno se srećemo sa pojmom probiotik. Danas se probiotikom nazivaju i mnogi proizvodi koji to zapravo nisu, samo zato što poseduju neku količinu probiotskih kultura. Da bi nešto bilo probiotik, i da bi zaista bilo...

Putnička dijareja – grmljavina iz stomaka tokom leta!

Putnička dijareja – grmljavina iz stomaka tokom leta!

Leto je stiglo! Dugo ste iščekivali i planirali toliko željeni odmor. Gotovo je sa poslom i obavezama, pakujete se i krećete na put. Pred Vama su konačno i plaža, i sunce i miris borove šume… Odjednom, umirujući zvuk talasa zapravo postaje grmljavina iz vašeg stomaka....

Probiotic Excellence Center

Probiotic Excellence Center® AbelaPharm je naučno-istraživački centar koji se bavi razvojem probiotskih sojeva, istraživanjem optimalnih kombinacija probiotskih sojeva za primenu u određenim terapeutskim područjima, razvojem novih generacija probiotskih preparata i tehnološkim inovacijama.

 

Vodeći naučni eksperti – doktori nauka iz brojnih oblasti, radeći po evropskim standardima i koristeći savremenu opremu i tehnologiju, čine da ovaj jedinstveni centar bude jedan od najkvalifikovanijih proizvođača probiotskih preparata u Evropi.

 

Proizvodnja probiotskih preparata se odvija uz poštovanje evropskih i međunarodnih standarda proizvodnje i kvaliteta: EU GMP, GMP, GDP, HACCP, ISO 9001:2015, ISO 22000:2018, ISO 14001:2015, ISO 13485:2017.

Probiotic Excellence Center® veliku pažnju posvećuje INOVACIJAMA usmerenim na proces proizvodnje, tehnologije pakovanja i očuvanju fiziologije i metabolizma probiotskih sojeva.

 

Inovacija na koju smo izuzetno ponosni i koja nas izdvaja od drugih proizvođača probiotika jeste razvoj jedinstvene aTECH tehnologije, koja omogućava da blisteri kapsuliranih probiotika budu dodatno zaštićeni troslojnom kesicom ispunjenom inertnim gasom. Na taj način, svim probiotskim preparatima koji dolaze iz Probiotic Excellence Centra® se garantuje stabilnost i očuvanje broja probiotskih ćelija u preparatu do KRAJA ROKA UPOTREBE.

 

Na konferenciji Integrativni i inovativni pristup razvoju u industriji, Ukrajina, Čerkasi, 2018. godine,  nagradu za najbolji rad dobio je rad na temu aTECH pakovanja, napisan i predstavljen od strane naših stručnjaka.

Nisu svi probiotici isti.

U čemu je razlika?

PROBIOTICI su živi mikroorganizmi koji, kada se daju u odgovarajućim količinama, deluju povoljno na zdravlje čoveka. Međutim, između probiotika, a samim tim i probiotskih preparata, postoje razlike.

 1. AMBALAŽA
  Specijalno aTECH pakovanje pruža dodatnu zaštitu probiotskim ćelijama, povećavajući stabilnost, tj. vijabilnost probiotskih sojeva, čime se povećava i efikasnost proizvoda.
 2. DEKLARACIJA
  Na deklaraciji proizvoda je izuzetno važno da bude napisan broj probiotskih ćelija na kraju roka upotrebe, a ne u trenutku pakovanja.
 3. EFIKASNOST NA KRAJU ROKA UPOTREBE
  Probiotici su ŽIVI mikroorganizmi, čiji broj vremenom opada, čime se smanjuje efikasnost proizvoda. Zato, prilikom izbora, treba voditi računa da deklaracija sadrži broj probiotskih kultura do kraja roka upotrebe.
0

10 puta veći

Jedna ćelija Bulardi Probiotik-a ima 10 puta veću površinu nego probiotske bakterije. Tako za sebe vezuje veći broj patogena i ubrzava njihovu eliminaciju iz organizma!

c

Jedini uz Antibiotike

Bulardi Probiotik kao probiotska gljivica je prirodno otporan na sve antibiotike što ga čini savršenim u borbi protiv antibiotskih dijareja. Ne postoji mogućnost transfera genetičkog materijala između bakterija i gljivice zbog čega su probiotske gljivice sigurnije tokom terapije antibioticima.

100 godina u 90 zemalja

Ceo razvijeni svet već 100 godina koristi Bulardi da reši problem dijareja. Bulardi Probiotik u rekordnom roku zaustavlja dijareju, normalizuje rad creva, ublažava simptome i skraćuje trajanje već postojećih dijareja!

Preporučio ESPGHAN, SZO i UNICEF

Jedinstvena kombinacija Bulardi Probiotik Junior-a (S. boulardii + cink) preporučena je od Evropskog Društva za pedijatriju. gastroenterologiju, hepatologiju i ishranu, Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i UNICEF-a . Mogu koristiti deca već od drugog meseca života!

Probiotik, uz antibiotik?

Uzmite BULARDI®

 1. Dominantan
  Jedna Bulardi ćelija je 10 x veća od ćelije nekih drugih probiotika
 2. Poseban
  Brže, bolje i bezbednije izbacuje toksine iz creva
 3. Drugačiji
  Jer može da se koristi istovremeno uz antibiotik
 4. Inovativan
  Posebna aTECH tehnologija garantuje stabilnost i kvalitet
Mnogo je probiotika, samo je jedan Bulardi

ISKUSTVA KORISNIKA

“Posle invazivne dijagnostike i operacije prostate, primao sam antibiotsku terapiju, posle čega mi se javila dijareja, sa primesama krvi i sluzi u stolici. Uz antibiotik sam počeo sa primenom preparata Bulardi i to u dozi 2×1 kapsula na dan i pražnjenje se ubrzo regulisalo. Dijareja je zaustavljena i sada u stolici nema primesa krvi i sluzi.“

“Po dolasku na posao osetila sam bol u želucu, mučninu i slabost. Dobila sam i temperaturu (oko 37 C), a popodne i 6-7 vodenih stolica. Popila sam tog dana 2 kapsule Bulardija i dijareja je odmah zaustavljena. Sutradan sam se već osećala mnogo bolje, stolica je normalizovana i već drugog dana sam bila spremna za povratak na posao.“

“Imam IBS (sindrom iritabilnog kolona) i Kronovu bolest, kao i Thrombophlebitis (zabranjena mi je primena antikoagulantne terapije). Redovno uzimam svoju terapiju za Kronovu bolest (5-ASA), ali sam sada bio u fazi egzacerbacije (pogoršanja), sa izraženim krvavo sluzavim stolicama, praćenim meteorizmom (gasovima u crevima). Od doktorke sam dobio preporuku najpre za Buardi, a kada su se stolice proredile i regulisale, počeo sam sa primenom Flobiana, sve vreme koristeći svoju redovnu terapiju. Sada se osećam mnogo bolje, nema ni meteorizama, a doktorki sam se javio na kontrolu uz komentar „ono deluje”!!!“

“Posle invazivne dijagnostike i operacije prostate, primao sam antibiotsku terapiju, posle čega mi se javila dijareja, sa primesama krvi i sluzi u stolici. Uz antibiotik sam počeo sa primenom preparata Bulardi i to u dozi 2×1 kapsula na dan i pražnjenje se ubrzo regulisalo. Dijareja je zaustavljena i sada u stolici nema primesa krvi i sluzi.“

Blog

Značaj stabilnosti probiotika

Značaj stabilnosti probiotika

Zašto sve više ljudi poseže za probioticima u rešavanju zdravstvenih problema?   Probiotici su postali centralna tema u medicinskoj sferi, a njihova popularnost raste iz više razloga.   Prof. Nevena Ivanović, vanredni profesor na Farmaceutskom fakultetu,...

Probiotici: Koliko su korisni i kako utiču na naše zdravlje?

Probiotici: Koliko su korisni i kako utiču na naše zdravlje?

Da li su probiotici koje pijemo zaista korisni? Danas se o probioticima mnogo govori i to sa razlogom. Čini se da, što je više novih istraživanja to je i više novih saznanja o tome koliko su korisne probiotske kulture i kako one utiču na naše zdravlje. Na tržištu je...

(Zlo)upotreba antibiotika kod dece

(Zlo)upotreba antibiotika kod dece

Antibiotici - pozitivne i negativne strane upotrebe Još od trenutka otkrića penicilina 1928. godine, upotreba antibiotika, kao jedinjenja koja služe za lečenje bakterijskih infekcija, je rasla sve više sa godinama. Iako je otkriće antibiotika jedno od najznačajnijih u...

Probiotik i Antibiotik

Mesto i uloga u prevenciji antibiotske dijareje


Anti­biotici se koriste u lečenju bakterijskih infekcija. Uzimamo ih da bismo uništili loše bakterije koje su izazvale bolest u našem organizmu. Međutim, antibiotici ne deluju selektivno. To znači da ne mogu da razlikuju loše od dobrih bakterija, koje normalno žive u našim crevima. Upravo zbog toga, tokom terapije antibioticima dolazi do narušavanja ravnoteže crevne flore, i pojave brojnih stomačnih tegoba.

 

Bulardi je jedinstven, jer je kao probiotska kvasnica u potpunosti otporan na sve vrste antibiotika, zbog čega jedini može da se koristi istovremeno sa antibioticima.

Play Video Play Video